Our New Headquarters

ChairLamp

We are thrilled to announce that our new showroom and office headquarters is almost ready for us to move in!

We’ve been working very hard at No. 17 West Street, St Ives, to create a space that really showcases our passions for characterful heritage buildings, timeless contemporary interiors and high quality finishes.

 

Lights

Interior

 

We’ve meticulously sourced all our fittings, representing our trade partners from across the globe. We’ve drawn particularly upon our Belgian lighting source to create bright, atmospheric spaces using a range of contemporary lamps.

Original WallExposed Beams

 

Original features have been celebrated throughout the building. A four-hundred year old wall stands proudly in the centre of the building, wrapping around the feature fireplace. Beams have been left exposed in all of the rooms. The interior design stays sympathetic to the past of the building while exhibiting modern, clean schemes throughout.

 

We see our new building as an opportunity for us to really display the work we do, and represent our ethos. The entrance hall will be filled with the artwork of some of the most prominent artists and glass artists from around the world. Cabinets and specially crafted wall nooks will showcase these artworks.

A small cafe space in the front room will allow us to offer drinks and cakes to customers and visitors of West Street.

The office will act as base for our Interior Design Consultant Tolly, so you’ll be able to talk through your ideas for your home in person and receive her expert advice. We will also have our Architectural Visualisation Specialist Marcus, our in-house artist Jeremy and our Heritage Research Assistant Megan working at the office full time, to help with your project.

Beyond the bright, open entrance room will lie a cosy seating nook with tablets available to browse our website with examples of our portfolio on display.

Tile FlooringLime Flooring

 

The reclaimed tiles in this space have been carefully sourced by Tolly. They accentuate the deep navy walls and work perfectly as a unique feature and as a visual break between the entrance hall and the corridor beyond.

The beautiful polished lime floor in the main office space is full of character, and this natural material truly reflects the nature of the grade listed building.

 

The moving date is fast approaching, and the whole English Listed team are excited to set up in the new office and make the most of this beautiful space. We are still waiting on some of the final touches, so stay tuned for the final update on our new headquarters!